vrijdag 25 februari 2022

Zorg voor een duidelijke bestelprocedure

Zorg voor een duidelijke bestelprocedure



    Als je bestelprocedure te ingewikkeld is, dan zullen klanten snel afhaken;

    Het aantal klanten dat tijdens het bestellen alsnog afhaakt is relatief groot;

    Maak alles goed duidelijk en houd het hele bestelproces zo eenvoudig als je maar kunt. Dat voorkomt eventuele afhakers.



Sommige webwinkels zijn ronduit onduidelijk

Webwinkels blinken niet altijd uit door duidelijkheid. Daarom dien je je bezoekers,  die inmiddels klant aan het worden zijn, te voorzien van duidelijke instructies hoe ze moeten handelen om te bestellen en te betalen.

De volgende stap van de bezoeker moet zonder meer duidelijk zijn

In elk geval dient het hele ontwerp van de website hier al op ingesteld te zijn. Zorg dat bestelproces op elk gewenst moment altijd duidelijk is. Het moet altijd direct zichtbaar zijn wat er als volgende stap gedaan moet worden. Maak het, als het technisch kan, mogelijk om ook nog terug te gaan om eerder gemaakte keuzes nog aan te passen. Dat vergroot de zekerheid van de klant, omdat hij of zij altijd nog correcties kan maken.

Een fout die gemaakt kan worden, zal ook gemaakt worden

En een zeker gevoel is van belang,  want onzekere klanten kopen niet. Loop de website en de procedure goed door op misschien onwaarschijnlijke, maar wel mogelijke fouten. Elke fout die in theorie mogelijk is, zal namelijk wel degelijk in de toekomst door een klant gemaakt gaan worden. Een gebruiker of klant, kijkt met heel andere ogen naar je website dan je zelf doet. Jij kent alles door en door. Maar die klant is hier waarschijnlijk voor het eerst.

Tot slot

Er zijn vele manieren van promotie bij beeldende kunst. Op de website van Team Jetje zijn er vele methoden en technieken te vinden en alvast voor je uitgewerkt. Ga dus naar https://teamjetje.blogspot.com




 LEES JIJ JETJE'S DAG OOK AL?


 

Meer informatie over Team Jetje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten