donderdag 24 februari 2022

Geef een "privacy statement"

Geef een "privacy statement"



    Sla je gegevens van mensen op? Dan is een privacy statement tegenwoordig zelfs verplicht;

    En ook al was het niet verplicht, dan nog is het goed als je vertelt wat er met de gegevens van je lezers en klanten gedaan wordt;

    De meeste mensen zijn behoorlijk wantrouwend als het om hun gegevens gaat en terecht.



Een privacy verklaring is tegenwoordig zelfs wettelijk verplicht

Maak een goed document met een privacyverklaring, waarin je exact aangeeft wat je doet met gegevens die je van klanten of lezers verzamelt.

Alle regels die je hanteert moeten daar terug te vinden zijn

Ook de regels rond inschrijven op je nieuwsbrief en de bestel- c.q. betaalprocedure horen er in terug te vinden te zijn.

Maak eenmalig een goede verklaring

Het is verstandig om éénmalig een dergelijke verklaring op te stellen, of het te laten doen door iemand die daar handig in is. Ook zijn er wel templates op internet te vinden, waarmee je niet steeds zelf het wiel behoeft uit te vinden.

Een verklaring op één vaste plaats kan overal gebruikt worden

Het voordeel van één verklaring die op een vaste plaats staat, is dat je er vanaf elke website en vanuit al je documenten simpel naar kunt verwijzen, zonder steeds een kopie te moeten maken.

Vermeld ook alle wijzigingen die in de loop van de tijd zijn aangebracht

Vermeld ook eventuele wijzigingen onder het document, met de datum waarop de wijziging is aangebracht, zodat de lezer of klant altijd kan zien dat hij of zij de meest recente versie heeft.

Tot slot

Er zijn vele vormen van promotie van je kunst denkbaar. Op de website van Team Jetje zijn er vele vormen terug te vinden. Ga dus rustig eens een keer kijken op https://teamjetje.blogspot.com




 LEES JIJ JETJE'S DAG OOK AL?


 

Meer informatie over Team Jetje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten