vrijdag 18 februari 2022

Het gebruik van aanbevelingen is niet altijd aanbevolen

  

Het gebruik van aanbevelingen is niet altijd aanbevolen





  Aanbevelingen kunnen een soort van mond-tot-mond reclame zijn en daarmee heel nuttig;

  Het moet volledig duidelijk zijn dat de aanbeveling echt is en niet door iemand geknutseld en dat is wel eens lastig;

  Spontane briefjes of bedankjes werken het beste.


Niet elke aanbeveling is automatisch positief

Natuurlijk komt het altijd beter over als een ander iets positief over je werk zegt, dan wanneer je dat zelf moet doen. Want jezelf aanprijzen werkt natuurlijk niet. Maar een tekstje als "aanbevolen door_____" werkt ook niet automatisch positief.

Namaken van aanbevelingen werkt averechts

Het gebruik van goede en positieve aanbevelingen kan natuurlijk heel goed werken. Maar er schuilt ook een behoorlijk groot gevaar in. Dit soort aanbevelingen zijn namelijk nogal gemakkelijk na te maken en daardoor zelden echt. Er zijn speciale bedrijven die voor een gering bedrag prima aanbevelingen leveren. Waar uiteraard niemand iets aan heeft. De meeste mensen negeren dit soort aanbevelingen dan ook automatisch.
 

Spontane aanbevelingen zijn wel goed

Maar soms ontvang je een spontaan bedankje of een leuke e-mail naar aanleiding van een verkoop. Vraag dan altijd toestemming om deze aanbeveling te mogen plaatsen, inclusief de afzender. Een dergelijke spontane aanbeveling zal al snel veel betrouwbaarder overkomen en een meer authentieke uitstraling hebben. En als aan die voorwaarden wordt voldaan, kan een aanbeveling heel goed werken.

Ga echt nooit knoeien met aanbevelingen

Maar ga nooit met aanbevelingen knoeien, hoe gemakkelijk dat ook kan zijn. En mogelijk is het voor sommige mensen heel aantrekkelijk. Doe het niet. Het is een vorm van fraude en als het naar buiten komt, dan sta je minimaal voor joker. En dankzij internet komen nog heel veel mensen het te weten ook.

Tot slot

Er zijn naast aanbevelingen nog vele andere en misschien ook wel betere manieren om kunst te promoten. Op de website van Team Jetje zijn er vele terug te vinden en vaak tot in detail uitgewerkt. Ga dus naar https://teamjetje.blogspot.com


 LEES JIJ JETJE'S DAG OOK AL?


 

Meer informatie over Team Jetje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten