vrijdag 25 februari 2022

Zoek de fouten en win…..

Zoek de fouten en win…..



    Elke website of weblog bevat fouten. Deze ook. Die van jou ook;

    Het gemakkelijkste is, als je lezers die fouten er voor je uit halen;

    Moedig het melden van fouten aan en geef een kleine beloning voor een melding.



Sommige mensen zijn heel fanatiek op taal- en tikfouten

Mensen zoeken soms heel fanatiek naar taal- of spelfouten. Ze gaan je daar in voorkomende gevallen uitgebreid mee om de oren slaan.

Geef een prijs voor de meeste fouten

Dat kan irritant zijn. Maar je kunt er ook goed gebruik van maken. Zeg gewoon dat degene die de meeste taalfouten signaleert een prijs of korting ontvangt en gebruik het resultaat om je teksten te verbeteren. Op die manier snijdt het mes aan twee kanten.

Een spellingscontrole is al snel gedaan

Trouwens, je haalt toch wel altijd even je teksten door de spellingscontrole? Het is een kleine moeite. Wellicht niet geheel waterdicht, maar je zult er van staan te kijken hoeveel zaken er nog tevoorschijn komen. Een onschuldige doch irritante tikfout is maar al te snel gemaakt.

Laat een bepaald woord opzoeken

Een variant hierop is om mensen een prijs te geven die weten hoe vaak een bepaald woord in je tekst voorkomt. Of die weten te vertellen waar een verborgen “iets” te vinden is. Dit wordt wel een “easteregg” ofwel een paasei genoemd. De vinder van het paasei krijgt weer een aardigheidje. Mensen die hier aan deelnemen,  zijn in elk geval min of meer gedwongen om al je teksten door te lezen.

Tot slot

Er zijn nogal wat manieren om je kunst te promoten. Op de website van Team Jetje zijn er veel voorbeelden terug te vinden. Ga dus naar https://teamjetje.blogspot.com




 LEES JIJ JETJE'S DAG OOK AL?


 

Meer informatie over Team Jetje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten