dinsdag 22 februari 2022

We hebben geen website, maar een club

We hebben geen website, maar een club



    Een club is persoonlijker en geeft een soort van wij-gevoel. Ook de term community wordt veel gebruikt;

    Het gaat er om een balans tussen nuttig en informeel te vinden;

    Een club is geen vereniging met statuten en een jaarvergadering. Integendeel zelfs.



Een club heeft een sterker "wij-gevoel"

Laat mensen in plaats van lid worden van je website, lid worden van een club. Registreren voor het lidmaatschap van een club heeft een heel andere gevoelswaarde, dan het registreren om op een website te kunnen komen. Het geeft meer een soort van “wij-gevoel” en het idee ergens om bij te horen. De drempel om te registreren wordt daar een stuk lager door.

Maak dan ook een club van je website

Zorg dat ook je website die sfeer uitstraalt. Zorg voor bijvoorbeeld een leden-forum of een prikbord met mededelingen voor leden onderling. Zorg desnoods voor een soort van lidmaatschapskaart. Alles moet het wij-gevoel uitstralen.

Een club is geen vereniging

Een club houdt niet automatisch in, dat er een vereniging moet komen met moeilijke en kostbare zaken als statuten en een ledenvergadering. Een informele bijeenkomst, bijvoorbeeld eens per jaar, helpt wel om het effect te vergroten, maar verwacht niet dat er erg veel mensen op zullen komen dagen.

Tot slot van de club

Er zijn vele manieren van promotie bij kunst en daar is een dergelijk soort club of community er eentje van. Op de website van Team Jetje zijn er vele vormen van terug te vinden en vaak zijn deze tot in detail uitgewerkt. Ga dus naar https://teamjetje.blogspot.com




 LEES JIJ JETJE'S DAG OOK AL?


 

Meer informatie over Team Jetje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten