dinsdag 22 februari 2022

Vraag geen verzendkosten aan je klanten

Vraag geen verzendkosten aan je klanten



    Probeer de bijdrage in de verzendkosten minimaal zo gering mogelijk te laten zijn;

    Verstuur alleen gratis boven een bepaald bedrag, dat moedigt ook nog eens je klant aan om nog wat bij te kopen;

    Het meesturen van reclamefolders van derden kan helpen om verzendkosten te drukken.



Betalen van verzendkosten komt positief over

Het is één van die zaken waar je sympathie bij je klanten mee wint. Het komt altijd goed over als je klanten geen verzendkosten behoeven te betalen, maar de kosten kunnen tegenwoordig fors oplopen. En dan kun je het wel weer eens lelijk in de portemonnee gaan merken.

Een voordeel is de aanmoediging naar de klant om wat bij te kopen

De kosten kunnen zo fors worden, dat het niet meer verantwoord is om dit altijd te doen. Dan kun je teruggrijpen op gratis verzending als de klant voor een bepaald bedrag bestelt. Het moedigt de klant ook aan om meer te kopen om aan jouw drempelbedrag te komen.

Bereken het drempelbedrag goed

Dit bedrag dat de klant besteld heeft,  moet dan natuurlijk wel hoog genoeg zijn om de kosten die je betaalt, dan wel verantwoord te maken. Meestal denken we dan toch wel over een euro of vijftig of nog meer, als het handel met een flink gewicht betreft.

Doe iets met folders van derden

Heb je er wel eens over gedacht, om een reclamefolder mee te sturen van een derde partij, die daar een vergoeding voor betaalt? De folder kan dan heel gericht bij zijn doelgroep terechtkomen en je verdient iets van jouw verzendkosten terug. Dit is niet zo ongebruikelijk als je wellicht denkt. Kijk maar eens in de doos als je je eerstvolgende pakketje ontvangt. Alle kans dat er iets van reclame in zit.

Tot slot

Er zijn vele manieren van promotie bij kunst. Op de website van Team Jetje zijn er vele terug te vinden en vaak tot in detail uitgewerkt. Ga dus naar https://teamjetje.blogspot.com




 LEES JIJ JETJE'S DAG OOK AL?


 

Meer informatie over Team Jetje

.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten