dinsdag 22 februari 2022

Meld je website altijd aan bij zoekmachines

Meld je website altijd aan bij zoekmachines



    Een website die niet te vinden is, heeft niet veel nut. Dus zorg voor optimale vindbaarheid;

    Aanmelden gaat indirect, maar wel snel via een drukbezochte website;

    Waarom de ene website wel en de andere nooit vermeld wordt is nog altijd een groot raadsel.



Het kan tot een jaar duren voor zoekmachines je website goed vinden

Het kan nogal eens een tijdje duren voor een website bekend is bij zoekmachines als Google, Bing etc. Er zijn genoeg gevallen bekend, waar er een jaar overheen gaat voordat een site echt te vinden is. Sommige mensen tikken hun eigen naam in. En omdat die naam uniek is, is hij meestal wel te vinden. Daaruit concluderen ze dan, dat de website best goed vindbaar is. Dat klopt, maar alleen voor mensen die naar jouw naam zoeken. Verder zegt het helemaal niets.

Een blogspot weblog wil wel eens helpen

Wil je dat niet, dan is dat eenvoudig te voorkomen door gebruik te maken van webpagina’s die je opneemt op een Blogspot weblog. Blogspot is van Google en wordt dan ook optimaal ondersteund. Helaas is het Google+ account verdwenen, maar dat werkte ook geweldig om gevonden te worden.

Handmatig aanmelden is altijd wel aan te raden

Doe je dat niet, dan zul je je website handmatig aan moeten melden. Het is sowieso wel aan te raden. Elke zoekmachine heeft daar wel ergens een invulformuliertje voor, dat je via de website van de zoekmachine wel terug kunt vinden. Houd er rekening mee, dat aanmelding op deze manier dus maanden kan duren, dus het is zeker geen garantie dat je website of je weblog snel wordt opgenomen.

Maak gebruik van een goed bezochte website

Een andere tactiek om opname te versnellen is het webadres een paar keer te vermelden in een Twitterbericht of in een post op Facebook. Er zijn websites die heel druk bezocht worden, zeker de grotere en wat oudere. Ook Team Jetje beschikt over enkele van deze sites, dus maak daar gebruik van door je er op te laten vermelden. Een berichtje in één of andere vorm is voldoende.

Tot slot

Er zijn vele manieren van promotie in de beeldende kunst. Op de website van Team Jetje zijn een flink aantal terug te vinden. Ook beschikken we over ondersteunend materiaal. Ga dus naar https://teamjetje.blogspot.com als je de promotie van je kunst serieus neemt.




 LEES JIJ JETJE'S DAG OOK AL?


 

Meer informatie over Team Jetje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten