dinsdag 22 februari 2022

Gebruik intussen wel veel tussenkoppen op je site

Gebruik intussen wel veel tussenkoppen op je site



    Zorg voor een soort van menustructuur in je website;

    Deel ook de pagina's zelf logisch in. Denk vooral niet dat iemand alles gaat lezen;

    Het is al heel mooi als iemand snel een paar koppen leest. Misschien gaat de lezer dan verder.



Zorg voor een duidelijke structuur

Deel je website duidelijk in, in functionele pagina’s, die via een soort menustructuur gemakkelijk terug te vinden zijn. Maar ook de webpagina’s waar je dan op terecht komt, moeten zelf ook logisch ingedeeld zijn. Mensen hebben vaak helemaal geen zin om een lange tekst te gaan lezen.

Gebruik eventueel linkjes voor meer info

Soms is het ook mogelijk om een linkje te plaatsen, waarbij er extra tekst en uitleg tevoorschijn komt, als er op geklikt wordt. Ideaal als je voor echt geïnteresseerden een onderwerp verder wilt verdiepen, dat echter voor veel mensen helemaal niet interessant is. Voor websites met veel tekst is dat beslist de moeite van het bekijken waard.

Maak veel tussenkoppen voor snelle lezers

Zorg voor veel tussenkoppen. Iemand die snel de pagina doorleest,  (men noemt deze lezers wel “skimmers”),  moet toch een indruk krijgen van wat je site te bieden heeft.

Ook lijsten werken goed

Het opsommen van allerlei punten in een lijstvorm werkt vaak goed, zeker als de regels van de lijst van een zogenaamde bullet of opsommingsteken zijn voorzien.

Tot slot

Er zijn vele manieren om uw teksten beter gelezen te krijgen. En dat is belangrijk bij de promotie van kunst. Op de website van Team Jetje zijn er vele terug te vinden en vaak tot in detail uitgewerkt. Ga dus naar https://teamjetje.blogspot.com




 LEES JIJ JETJE'S DAG OOK AL?


 

Meer informatie over Team Jetje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten